لیست اختراعات بابک افتخاری


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1391/09/26
تاریخ ثبت: 1391/09/26
مخترع/مخترعان: بابك افتخاري
خلاصه اختراع:

اين اختراع با نام ماده كاهش دهنده شوري آب با استفاده از تكنولوژي نانو جهت كاهش شوري آب هاي مختلف بوده و هدف از آن ايجاد روش جديد و به صرفه اقتصادي جهت تصفيه فيزيكي و كاهش شوري آب با صرف انرژي بسيار كم مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/03/04
مالک/مالکان: آقاي بابك افتخاري
تاریخ ثبت: 1392/09/11
مخترع/مخترعان: بابك افتخاري
خلاصه اختراع:

بخش قابل توجهي از آهن موجود در سنگ معدن آهن به دليل اينكه به شكل هماتيت (Fe2O3) مي باشد به روش هاي اقتصادي قابل استخراج نمي باشد. بنابراين اين بخش به همراه عناصر مزاحمي نظير سيليس، گوگرد و ... به عنوان باطله دور ريخته مي شود. هدف اين اختراع تبديل ساختار آهن موجود در باطله سنگ آهن از هماتيت (Fe2O3) به ساختار مگنتيت (Fe3O4) بوده تا ذرات آهن موجود در باطله به روش صنعتي و با استفاده از دستگاه مگنت دائمي استحصال مي گردد. در اين روش با استفاده از ذرات نانو سيليس مي توان پودري توليد نمود كه توسط آن ذرات آهن هماتيت را تغيير ساختار داده و ذرات مگنتيت تبديل نمود. ساختار آهن هماتيت تريگونال مي باشد و ساختار آهن مگنتيت هگزاتاهدرال مي باشد. مواد نانو مبدل هماتيت به مگنتيت حاوي ذرات ميكرونيزه آهن باردار مي باشد. اين ذرات به ذرات نانو سيليس باردار متصل شده و سطح آن به وسيله اين ذرات اصلاح گرديده است. به دليل چسبندگي سطحي بسيار بالا اين مواد به ذرات آهن موجود در ساختار هماتيت نزديك شده و اين ذرات را به خود جذب مي نمايد. اين ذرات در لايلاي كريستال هاي تريگونال هماتيت نشسته و به دليل باردار بودن ساختار آهن هماتيت را شكسته و ساختار كريستالي هگزاتاهدرال مشابه آهن مگنتيت تشكيل مي دهد. ذرات نانو مبدل با اكتويته بالاي مشابه ذرات گاز هاي كربن باعث احيا آهن مي گردند.

تاریخ ثبت: 1393/01/16
مخترع/مخترعان: بابک افتخاری
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع اين اختراع با نام پودر كاهش دهنده كل ذرات كربن آلي محلول در آب (TOC) با استفاده از فناوري نانو جهت افزايش خاصيت مغناطيسي سنگ آهن بوده و هدف از آن: ايجاد روش جديد و به صرفه اقتصادي جهت جدايش وحذف ذرات آلاينده كربني از آب خروجي از پالايشگاه هاي نفت، مجتمع هاي پتروشيمي، مجتمع هاي صنعتي و آب هاي آلوده به آفت كش ها مي باشد. تركيب اين ماده شامل نانو سيليس و ميكرو سيليس با ساختار كريستالي و نانو سيليس و ميكرو سيليس آمورف و اكسيد هاي فلزي شامل اكسيدهاي سديم و كلسيم مي باشد. روش هاي موجود علاوه بر هزينه بالاتر داراي معايب زير نيز مي باشد: •\\\\\\\\\\\\\\\\tنياز به انرژي زياد جهت ايجاد فشار و دماي بالا •\\\\\\\\\\\\\\\\tنياز به ايجاد فشار بالا •\\\\\\\\\\\\\\\\tنياز به استفاده از تجهيزات روش هاي غشايي نظير نانو فيلتراسيون، اسمز معكوس و اولترافيلتراسيون •\\\\\\\\\\\\\\\\tنياز به تجهيزات و مواد مصرفي اضافي •\\\\\\\\\\\\\\\\tنياز به زمان بالا و كندي فرآيند لذا با توجه به معايب فوق هدف از اين اختراع ساخت ماده و ابداع روشي جهت حذف مواد كربن محلول در آب (TOC) مي باشد، كه معايب فوق را برطرف نمايد. نتيجه اين امر اختراع مورد توصيف ادعانامه اين طرح مي باشد كه تحت نام كاهش دهنده كل ذرات كربن آلي محلول در آب (TOC) با استفاده از فناوري نانو آورده شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/02/30
تاریخ ثبت: 1393/07/06
خلاصه اختراع:

اين اختراع با نام پودر كاهش دهنده نيترات محلول در آب با استفاده از فناوري نانو جهت حذف و يا كاهش يون نيترات محلول در آب بوده و هدف آن ايجاد روش به صرفه اقتصادي جهت جدايش وحذف ذرات آلاينده نيتروژنه از آب ها و فاضلاب هاي آلوده به نيترات شامل فاضلاب هاي صنعتي، آب هاي كشاورزي و ... مي باشد. تركيب اين ماده شامل نانو سيليس و ميكرو سيليس با ساختار كريستالي و نانو سيليس و ميكرو سيليس آمورف و نانو اكسيد هاي فلزي شامل اكسيدهاي سديم و كلسيم مي باشد. روش هاي موجود علاوه بر هزينه بالاتر داراي معايب زير نيز مي باشد: • نياز به انرژي زياد جهت ايجاد فشار و دماي بالا • نياز به ايجاد فشار بالا • نياز به استفاده از تجهيزات روش هاي غشايي نظير نانو فيلتراسيون، اسمز معكوس و اولترافيلتراسيون • نياز به تجهيزات و مواد مصرفي اضافي • نياز به زمان بالا و كندي فرآيند زمينه فني اين اختراع حوزه استفاده از نانو فناوري براي كاهش الودگي هاي زيست محيطي مي باشد. لذا با توجه به معايب فوق هدف از اين اختراع ساخت ماده و ابداع روشي جهت حذف نيترات محلول در آب مي باشد، كه معايب فوق را برطرف نمايد. نتيجه اين امر اختراع مورد توصيف ادعانامه اين طرح مي باشد كه تحت نام كاهش دهنده نيترات محلول در آب با استفاده از فناوري نانو آورده شده است.

تاریخ ثبت: 1393/08/06
خلاصه اختراع:

اين اختراع با نام نانو پودر كاهش دهنده گوگرد گازوئيل جهت حذف و يا كاهش گوگرد موجود در گازوئيل بوده و هدف آن ايجاد روش به صرفه اقتصادي جهت جدايش وحذف ذرات آلاينده گوگرد موجود در گازوئيل و هيدروكربن هاي هم رده آن مي باشد. تركيب اين ماده شامل نانو سيليس و ميكرو سيليس با ساختار كريستالي و نانو سيليس و ميكرو اكسيد واناديوم و ميكرو اكسيد نيكل و نانو اكسيد تنگستن مي باشد. روش هاي موجود علاوه بر هزينه بالاتر داراي معايب زير نيز مي باشد: • نياز به انرژي زياد جهت ايجاد دماي بالا • نياز به ايجاد فشار بالا • نياز به تامين مقادير زياد هيدروژن • نياز به مصرف كاتاليزورهاي مختلف • نياز به تجهيزات و مواد مصرفي اضافي • نياز به زمان زياد و كندي فرآيند زمينه فني اين اختراع حوزه استفاده از نانو فناوري براي بهبود كيفيت گازوئيل و كاهش ميزان گوگرد محلول در آن مي باشد. لذا با توجه به معايب فوق هدف از اين اختراع ساخت ماده و ابداع روشي جهت كاهش دادن گوگرد گازوئيل و آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از آن، كه معايب فوق را برطرف نمايد. نتيجه اين امر اختراع مورد توصيف ادعانامه اين طرح مي باشد كه تحت نام نانوپودركاهش دهنده گوگرد گازوئيل آورده شده است.

تاریخ ثبت: 1393/08/18
مخترع/مخترعان: بابک افتخاری
خلاصه اختراع:

اين اختراع با نام نانو پودر تجزيه كننده مازوت به تركيبات سبك تر و كاهش دهنده گوگرد آن جهت تجزيه مازوت به تركيبات سبك تر هيدروكربني و حذف و يا كاهش گوگرد موجود در آن بوده و هدف آن ايجاد روش به صرفه اقتصادي جهت تجزيه مازوت به تركيبات سبكتر هيدروكربني و جدايش وحذف ذرات آلاينده گوگرد موجود در مازوت و هيدروكربن هاي هم رده آن مي باشد. تركيب اين ماده شامل نانو سيليس و ميكرو سيليس با ساختار كريستالي، نانو سيليسيم كاربايد، و ميكرو اكسيد موليبدن و جيوه مي باشد. روش هاي موجود علاوه بر هزينه بالاتر داراي معايب زير نيز مي باشد: •\tنياز به انرژي زياد جهت ايجاد دماي بالا •\tنياز به ايجاد فشار بالا •\tنياز به تامين مقادير زياد هيدروژن •\tنياز به مصرف كاتاليزورهاي مختلف •\tنياز به تجهيزات و مواد مصرفي اضافي •\tنياز به زمان زياد و كندي فرآيند زمينه فني اين اختراع حوزه استفاده از نانو فناوري براي بهبود كيفيت مازوت و تجزيه آن به مواد هيدروكربني سبك تر و كاهش ميزان گوگرد محلول در آن مي باشد. لذا با توجه به معايب فوق هدف از اين اختراع ساخت ماده و ابداع روشي جهت كاهش دادن گوگرد مازوت و بهبود خواص آن در اثر تجزيه به مواد هيدروكربني سبكتر و در نتيجه كاهش آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از آن، كه معايب فوق را برطرف نمايد. نتيجه اين امر اختراع مورد توصيف ادعانامه اين طرح مي باشد كه تحت نام نانو پودر تجزيه كننده مازوت به تركيبات سبك تر و كاهش دهنده گوگرد آن آورده شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/16
تاریخ ثبت: 1393/06/08
خلاصه اختراع:

تيتانيوم به عنوان يكي از فلزات استراتژيك معدني كاربردهاي فراواني در صنايع رنگ، هواپيما سازي و صنايع نظامي دارد. اين فلز عمدتا در معادن سنگ آهن به وفور يافت مي شود. روش هاي متداول براي استحصال و جدايش ذرات حاوي تيتانيوم علاوه بر هزينه بالا نياز به آماده سازي، پايش مداوم، انرژي بسيار زياد براي گرمايش كوره، نياز به تجهيزات پيچيده براي جداسازي به روش ثقلي و نياز به اسيد براي جدا سازي به روش ليچينگ اشاره نمود در اين روش با استفاده از ذرات نانو سيليس مي توان پودر جاذبي توليد نمود كه توسط آن ذرات قلزي خصوصا تيتانيوم را در فرآيند فلوتاسيون جدا سازي نمود. در روش هاي تجاري موجود از فرآيند فلوتاسيون براي جداسازي فلزات استفاده مي شود. در اين فرآيند ابتدا خردايش كانسنگ ها تا اندازه ذرات مورد نظر انجام مي گردد. سپس اين ذرات داخل آب ريخته مي شوند. ذرات كلكتور موجود در آب به ذرات قلز با ارزش مورد نظر چسبيده و آنها را از ساير مواد باطله و آب جدا مي نمايد. سپس با استفاده از كف ساز مي توان اين ذرات قلز را به سطح آب انتقال داده و به راحتي جدا نمود. در روش جديد ذرات نانو سيليس باردار شده با عامل دي اكسيد تيتانيوم آب گريز به عنوان كلكتور استفاده مي گردد. فرآيند عملكرد به شرح ذيل مي باشد: در ابتدا ذرات خردايش شده در آب مخلوط مي گردند و سپس ذرات نانو جداكننده ذرات تيتانيوم (SP-TS110) به محلول اضافه مي گردد. اين ذرات پس از مخلوط در آب و هم خوردن به ذرات حاوي تيتانيوم چسبيده و اين ذرات را از بقيه ذرات مزاحم جدا مي نمايند. به دليل آب گريز بودن ذرات نانو و سبك تر بودن آنها نسبت به آب به سطح آب آمده و به راحتي از آب قابل جدايش هستند. اين ذرات با جذب شدن به ساختار كاني هاي حاوي اكسيد تيتانيوم ( Ilmenite ) و جذب شدن به ذرات حاوي تيتانيوم ساختار كاني را شكسته و تيتانيوم را از آهن جدا مي نمايند.

موارد یافت شده: 7